ART TALKS är en serie konstnärssamtal, workshops och konstnärliga presentationer av välkända och framstående bild-, foto- och formkonstnärer, curatorer och organisationer som alla berör aktuella frågor inom bild- och formområdet idag.


Dessa samtal och presentationer arrangeras på olika platser i Jönköpings län i samverkan med civilsamhällets parter, med kulturinstitutioner, kommunala kulturförvaltningar, fria grupper, konstnärer, konstföreningar, gallerier, skolor med flera.


Sedan 2012 har det getts föreläsningar och presentationer av bland andra: Annica Karlsson Rixon & Anna Viola Hallberg, Mika Hannula, Kultivator, Roger Cook, Ceven Knowles, Federico Baronello, Jonas Liveröd, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, Magnus Bärtås, Maria Friberg, Anders Krüger, Annika von Hausswolff, Marcus Eek, Sara Granér, Hanna Gustavsson, Mary Temple, Annika Ström, Takuji Kogo, Andreas Gedin, Bo Cavefors och Lena Mattsson, Anna Viola Hallberg, Harry Sanderson, AllArtNow, Abir Boukhari, Poste Restante och Susan Philipsz, Mark Rautenbach, Melissa Vandenberg,Rui Mourão, Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen m.fl.


ART TALKS initierades och projektleds av kultur och utveckling, bild och form, Region Jönköpings län med stöd från Kulturrådet. Samtliga ART TALKS är kostnadsfria.





ART TALKS / INTERVENTION



INTERVENTION
Jonas Liveröd

Datum: Tisdag den 25:e september
Plats: Nässjö konsthall
Kl: 18:00 - 20.00

I samband med sin tillfälliga förvandling av Carl Peterson skulpturen i Nässjö så berättar Jonas om sitt konstnärskap och förhållandet till folkkonst, DIY, dubbelgångare, slöjd, taxidermi och det som kallas unheimliche - den obehagliga men ändå fascinerande förhållandet till objekt som låtsas vara levande.

Han kommer även att ha ett samtal med Meier Andersson (ordf. I Nässjö Hembygdsförening) runt Carl Peterson och Nässjös förhållande till honom och diskutera varför han valt att arbeta med just denna skulptur på detta sätt.

"Förmodligen är Carl Peterson den person som ensam betytt mest för Nässjö stads tillkomst. Samhällets magnifika minnessten över hans grav på Anneforskyrkogården och den byst som staden 1925 reste i Stadsparken vid Folkets Hus är således väl motiverade markeringar av hans betydelse för Nässjö” ur "Järnvägar - Då och Nu i Nässjöbygden", Josef Rydén 

Se avtäckningen av Jonas intervention : http://www.youtube.com/watch?v=qzw28cGQkAU&feature=youtu.be

Om Jonas Liveröd
Liveröd är verksam som konstnär, curator och frilansskribent med Malmö som bas. Han har under de senaste åren bland annat haft enskilda utställningar på Lars Olsen Gallery i Köpenhamn, Kristinehamns konstmuseum, Växjö konsthall, The process room på Irish Museum of Modern Art i Dublin, Förderverein Aktuelle Kunst i Münster och på Goldin i Stockholm. Han har också varit ateljéstipendiat på Irish Museum of Modern Art (IMMA) i Dublin 2009 och var gästcurator 2010 på Rogalands Kunstsenter i Stavanger. Han arbetar just nu på det större curatoriska projektet Toteninsel revisited och har varit gästföreläsare på konstakademierna i Münster, Nürnberg,Tromsö samt högskolan i Malmö. I sommar ställer han ut på Drammens Museum i Norge och Fatform i Amsterdam.

Projektansvarig: Dan Quinn

Arrangeras av Nässjö konsthall och Nässjö kultur & fritidsförvaltning i samarbete med Kultur och utveckling, Region Jönköpings län och Nässjö Hembygdsförening.