ART TALKS är en serie konstnärssamtal, workshops och konstnärliga presentationer av välkända och framstående bild-, foto- och formkonstnärer, curatorer och organisationer som alla berör aktuella frågor inom bild- och formområdet idag.


Dessa samtal och presentationer arrangeras på olika platser i Jönköpings län i samverkan med civilsamhällets parter, med kulturinstitutioner, kommunala kulturförvaltningar, fria grupper, konstnärer, konstföreningar, gallerier, skolor med flera.


Sedan 2012 har det getts föreläsningar och presentationer av bland andra: Annica Karlsson Rixon & Anna Viola Hallberg, Mika Hannula, Kultivator, Roger Cook, Ceven Knowles, Federico Baronello, Jonas Liveröd, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, Magnus Bärtås, Maria Friberg, Anders Krüger, Annika von Hausswolff, Marcus Eek, Sara Granér, Hanna Gustavsson, Mary Temple, Annika Ström, Takuji Kogo, Andreas Gedin, Bo Cavefors och Lena Mattsson, Anna Viola Hallberg, Harry Sanderson, AllArtNow, Abir Boukhari, Poste Restante och Susan Philipsz, Mark Rautenbach, Melissa Vandenberg,Rui Mourão, Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen m.fl.


ART TALKS initierades och projektleds av kultur och utveckling, bild och form, Region Jönköpings län med stöd från Kulturrådet. Samtliga ART TALKS är kostnadsfria.

ART TALKS / NADIM SAMMAN
ART TALKS / Nadim Samman
Grenna Museum – Polarcenter
Brahegatan 38-40, Grenna Kulturgård, Gränna. Måndag den 3 oktober kl. 19:00

Curatorn Nadim Samman, grundare av den Antarktiska Paviljongen i Venedig kommer att ge en föreläsning om några av sina många och spännande konstprojekt. Föreläsningen ges på engelska: "The Polar Muse: Orientation, Access and Exclusion in Contemporary Culture." 

Nadim Samman läste filosofi vid University College London innan han slutförde en doktorsexamen vid Courtauld Institute of Art. Under 2012 var han curator för den 4: e Marrakech Biennalen tillsammans med Carson Chan. Han är grundare av den Antarktiska Paviljongen, Venedigbiennalen för konst och arkitektur, 2014, och är en av organisatörerna av den 1: a biennalen i Antarktis som kommer att äga rum på den södra kontinenten i mars 2017. Vid sidan av detta arbete har hans intresse för konst och den perifera geografin resulterat i flera projekt inklusive ”Treasure of Lima: A Buried Exhibition”- en unik platsspecifik utställning på den avlägsna ön Isla del Coco Pacific, och kommande, ett platsspecifikt projekt på Bikini atoll med konstnären Julian Charriere. Han är också projektledare för Import Projects i Berlin. Föreläsningen ges på engelska.

                     


Nya Småland är ett samarbete mellan konstinstutioner och universitet i de tre småländska regionerna på initiativ av Kalmar Konstmuseum, Kulturparken Småland, Vandalorum och Växjö Konsthall. 2016 är ett pilotår för projektet som vill omdefiniera bilden av Småland genom att kombinera internationell samtidskonst, formgivning och kritiskt tänkande med lokal kunskap och erfarenhet för att ompröva Smålands politiska, sociala och estetiska landskap. Detta första år kommer att inkludera ett antal publika och icke-publika plattformar som ett led i att formulera långsiktiga relationer. Nya Småland genomförs med stöd från Kulturrådet, Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Regionförbundet i Kalmar län.Inga kommentarer: